Založ si blog

Servilná nadpráca slovenskej televízie

Želám kresťanom ich sviatky a nech si ich užijú podľa svojich predstáv. Je správne, že slovenská televízia venuje týmto sviatkom zvýšenú pozornosť a prispôsobuje im svoj program. Súčasne je ale potrebné povedať, že slovenská televízia nie je televíziou náboženskou a aj počas podobných sviatkov by mala rešpektovať tých občanov, ktorí sú bez náboženského vyznania alebo jednoducho očakávajú od svojej televízie menej jednostrannosti.

Slovenská televízia zrušila v piatok 30. marca prenos hokejového stretnutia s odôvodnením, že na Veľký Piatok dáva prednosť duchovnému, rozumej náboženskému, vysielaniu. Namiesto hokeja  ale na dvojke ponúka prírodovedný dokument, publicistiku a rozprávky. To má do duchovného programu dosť ďaleko. Televízia má dva programy a preto by nemal byť problém vysielať súbežne program s náboženskou tematikou a aj šport.

Vyvrcholenie tejto náboženskej servilnosti televízie ale nastáva v piatok večer, kde idú náboženské programy na oboch programoch súbežne. Aj veriaci majú ale len jednu hlavu a nemôžu sledovať dva programy súčasne. Nerozumiem tejto logike a vadí mi to.

Rešpektujem význam týchto sviatkoch a aj zvýšenú pozornosť, ktorú im elevízia venuje vo vysielaní. Zvýšená pozornosť by ale nemala brániť tomu, aby si športový fanúšik pozrel hokejové stretnutie, alebo aby som ako televízny koncesionár nemal v piatok večer na výber. Tento prístup vedenia televízie považujem za nesprávny a servilný voči tým, ktorí sa usilujú pretláčať svoje náboženské videnie sveta do celej spoločnosti.

Kresťanstvo je dôležitou súčasťou života Slovenska. Jedna vec je ale deklaratívna rovina tejto skutočnosti, v ktorej nezaostávame a druhá vec je realita. Keby na Slovensku skutočne žilo toľko kresťanov, koľko sa často prezentuje a títo by žili podľa morálnych zásad svojej viery, naša krajina by nebola v takom morálnom stave, ako v súčasnosti je. Slovenská televízia svojim spôsobom spoluvytvára ilúziu o sile kresťanstva na Slovensku, ale reálny život túto predstavu nepotvrdzuje. Možno by stačilo málo, menej verejnej prezentácie viery a viac aplikácie deklarovaných morálnych princípov do nášho každodenného života.

Hlúpe výhovorky Jána Mazáka

22.04.2024

Ján Mazák vo svojom vyjadrení k návrhu na jeho odvolanie píše: „Dnes, 15. apríla 2024, v ranných hodinách, mi bol elektronicky doručený návrh siedmich členiek a členov Súdnej rady Slovenskej republiky na moje odvolanie z funkcie predsedu Súdnej rady Slovenskej republiky (ďalej aj: „súdna rada“), ktorý bol doručený do podateľne 12. apríla 2024 o 13.07 hodine.“ [...]

Nebezpečné vojnové hrátky Izreala a Iránu

14.04.2024

Keď Izrael pred takmer dvomi týždňami uskutočnil letecký útok na budovu iránskeho konzulátu v sýrskom Damasku, bolo jednou z hlavných otázok prečo? Pri útoku zahynulo 12 ľudí, vrátane dvoch iránskych generálov, ale z vojenského, alebo bezpečnostného hľadiska, tento útok nemal žiadny reálny význam. Mohol naopak len eskalovať napätie v oblasti a toto bol s [...]

„Celý život“ Daniela Lipšica alebo ako si DenníkN vytvára vlastnú realitu

18.03.2024

Som toho názoru, že správna dezinformácia je niečo ako mozaika. Nie je to nejaký názorový úder, ako napríklad že slepé črevo je centrom myslenia, ale postupné, nenápadné podsúvanie účelových informácií, ktoré v konečnom dôsledku vytvárajú falošný obraz sveta. Dobrý príkladom tohto prístupu je formovanie obrazu Daniela Lipšica ako niekoho, kým v skutočnosti nie [...]

bombic

Londýnsky súd rozhodol o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Ten odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

Roman Laml

Život lidskej je tak složitej, že život člověka je proti němu úplnej hadr.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 263567x
Priemerná čítanosť článkov: 4393x

Autor blogu

Kategórie