Založ si blog

Hlúpe výhovorky Jána Mazáka

Ján Mazák vo svojom vyjadrení k návrhu na jeho odvolanie píše: „Dnes, 15. apríla 2024, v ranných hodinách, mi bol elektronicky doručený návrh siedmich členiek a členov Súdnej rady Slovenskej republiky na moje odvolanie z funkcie predsedu Súdnej rady Slovenskej republiky (ďalej aj: „súdna rada“), ktorý bol doručený do podateľne 12. apríla 2024 o 13.07 hodine.“ Ďalej uvádza, že je neprijateľné, že by sa tento by sa tento návrh mal prerokovať 16. apríla, čo je podľa jeho vyjadrenia „po niekoľkých hodinách po jeho doručení predsedovi súdnej rady.“ (https://www.sudnarada.gov.sk/data/files/2088_rozhodnutie-o-zaradeni-navrhu-na-odvolanie.pdf)

Podobný blud ventilovala aj členka jeho politickej ochranky Mária Kolíková v relácii Na telo, 21. apríla, keď hovorila, že si nevie predstaviť, „ako sa mohol zo dňa na deň postaviť k obhajobe takýchto detailných dôvodov…to sa ani nedalo, to vlastne bola poprava, bez akejkoľvek možnosti obhajoby Jána Mazáka…“ (https://www.youtube.com/watch?v=_4N0oQJR8wA, cca 10:00). V prípade jej vyjadrenia je zaujímavé aj to, že to množstvo bojovníkov za právny štát vôbec nerieši jej vyjadrenie, že to bola „poprava“. Takže takéto dehonestujúce tvrdenie na adresu rozhodnutia ústavného orgánu sudcovskej legitimity nie je útok na nezávislosť súdnictva? Ale je, ale keďže to nepovedal Fico, tak sa to nehodí do príbehu o tých dobrých a zlých.

Takže, návrh na odvolanie Jána Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady má 9 bodov, ktoré sa týkajú jeho konkrétnych krokov (https://www.pravnelisty.sk/clanky/a1398-zneuzitie-pravomoci-jana-mazaka-alebo-ako-predseda-sudnej-rady-zbieral-neopravnene-informacie-na-sudcov). Mazák hovorí, že nie je možné si pripraviť „obhajobu“ za niekoľko hodín. Návrh na jeho odvolanie  doručený do podateľne 12. apríla 2024 o 13.07 hodine, ale k nemu sa údajne dostal až 15. apríla ráno. To je ale najmä  otázka na neho, ako má v Súdnej rade nastavený spôsob práce s dokumentmi! Keď bol návrh o takej závažnej veci doručený do podateľne, prečo nebol okamžite posunutý aj k nemu? Keď mu bol elektronicky doručený 15. apríla v raných hodinách, prečo mu nemohol byť rovnako elektronicky doručený už 12. apríla v poobedňajších hodinách? Bol síce piatok, ale čas 13,07 (je zaujímavé, ako sa bazíruje na minútach) je čas úplne normálnej pracovnej doby. Návrh stačilo len oskenovať a poslať pánovi predsedovi. Návrh bol 12. apríla zverejnený aj na portáli „právnelisty“ a je málo uveriteľné, že Ján Mazák až do pondelka rána nemal o ničom ani tušenie.

Realita je taká, že medzi 12. a 16. aprílom sú štyri dni, ktoré by mali byť postačujúce na prípravu odpovedí na 9 problémov, ktoré sú návrhu uvedené. Keď Mazák píše, že „Vie si niekto v právnom štáte, ku ktorému sa hlási aj Slovenská republiky (čl. 1 ods. 1 Ústavy Slovenskej republiky) predstaviť, že prokurátor podá v piatok popoludní obžalobu, obžaloba sa doručí obžalovanému v pondelok a v utorok je hlavné pojednávanie? Alebo v piatok sa podá disciplinárny návrh, v pondelok sa doručí stíhanému sudcovi a v utorok sa o ňom bude rozhodovať?“, tak zavádza. Tu sa totiž nejedná o niekoľkotisícové spisy, ale o 9 jednoznačne formulovaných bodov. A tam by 4 dni mali určite stačiť!

Kolíková a Mazák kritizujú postupy, ktoré sami používali. . .

26.04.2024

Veľmi často je poučné, porovnať si vyjadrenia niektorých ľudí k obdobnej situácii v rámci času. Keď v roku 2020 bolo na programu dňa odvolávanie vtedajšej predsedníčky súdnej rady Lenky Praženkovej, kandidát na jej funkciu, Ján Mazáka hovoril „Za dva týždne pani predsedníčka akurát obiehala redakcie jednotlivých médií a vysvetľovala, v čom návrh nemá pravdu, [...]

Nebezpečné vojnové hrátky Izreala a Iránu

14.04.2024

Keď Izrael pred takmer dvomi týždňami uskutočnil letecký útok na budovu iránskeho konzulátu v sýrskom Damasku, bolo jednou z hlavných otázok prečo? Pri útoku zahynulo 12 ľudí, vrátane dvoch iránskych generálov, ale z vojenského, alebo bezpečnostného hľadiska, tento útok nemal žiadny reálny význam. Mohol naopak len eskalovať napätie v oblasti a toto bol s [...]

„Celý život“ Daniela Lipšica alebo ako si DenníkN vytvára vlastnú realitu

18.03.2024

Som toho názoru, že správna dezinformácia je niečo ako mozaika. Nie je to nejaký názorový úder, ako napríklad že slepé črevo je centrom myslenia, ale postupné, nenápadné podsúvanie účelových informácií, ktoré v konečnom dôsledku vytvárajú falošný obraz sveta. Dobrý príkladom tohto prístupu je formovanie obrazu Daniela Lipšica ako niekoho, kým v skutočnosti nie [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Roman Laml

Život lidskej je tak složitej, že život člověka je proti němu úplnej hadr.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 61
Celková čítanosť: 266521x
Priemerná čítanosť článkov: 4369x

Autor blogu

Kategórie